Фактът, че ГЕРБ не се регистрираха днес в пленарна зала и осуетиха дебатите по вота на недоверие, беше обяснен и от депутатът Лиляна Павлова - целенасочена тактика, която е постигнала целта си и е шокирала властта. Народният представител не разкри какви маневри замислят за утре от партията и посочи, че за ГЕРБ не е проблем да внесат нов вот на недоверие.

По думите на бившия министър на регионалното развитие в кабинета „Борисов” в студиото на “Лице в лице”, ГЕРБ категорично не се отказват от вот или дебат по вота, а само използват всички налични парламентарни техники, за да го мотивират. „Днес нееднозначно се показа кой е третият коалиционен партньор – „Атака”, посочи Павлова и допълни, че партията на Сидеров удобно е била изпратена в Брюксел.

„Нека дойдат от „Атака” и да си направят кворума, подкрепата е пратена удобно Брюксел за среща с ЕНП, а оттам пък казват, че въобще не са имали срещи с тях”, обясни тя и попита къде пътуват депутатите на екскурзия.

Депутатът от ГЕРБ коментира още, че министъра на инвестиционното проектиране, към когото е насочен вотът на недоверие, сам е казал, че ведомството не съществува и така потвърдил, че 4 месеца не са работили и има провал на правителството. „Министър Иван Данов пък е получавал социални помощи от Франция, 1.174 млн. лв е бюджета на това ведомство”, добави тя

Критиките към новосъздаденото министерство не спряха до тук. Павлова изреди милионите похарчени от него пари, спрени инвестиции, забавено строителство и проектиране, ступор в администрацията и др. Тя атакува и сградата на инвестиционното министерство – бившата на институт „Сервантес”, намираща се в центъра на София. Според Павлова местоположението и високия наем биха били добър приход за държавата, но властта е предпочела да го предостави безвъзмездно.

Бившият регионален министър заяви още, че реформаторският блок подкрепя подходът за „отрязване на клона”, на който стоят управляващите, прилаган от ГЕРБ. Тя отрече с партиите в блока да се готви коалиция на ниво избори, но добави, че след предсрочни избори е нужно силно дясно, което да осигури представителство в парламента на дясномислещите хора.

Целия разговор с Лиляна Павлова може да чуете в прикаченото видео.