Николай Бареков в сряда дойде в парламента и развесели аудиторията с кулоарно интервю, изпълнено с цветущи бисери. Като сериозен политик, четвърти на изборите, той направи и много задълбочен анализ на всички парламентарно представени партии, техните лидери и взаимоотношения. Говори за бъдещи възможни и невъзможни коалиции и разказа вкратце плановете си за добруването на нацията. Всички тези неща обаче не са нови и затова ще обърнем внимание на някой други акценти от изказването му.

Интервюто на Бареков започна с обяснението, че не е чул твърденията на „Атака”, че кампанията на „България без цензура” струва 50 млн. лв., защото „се е бръснел сутринта, тъй като е решил да уважи хората и да дойде бръснат в парламента”.

„Господин Сидеров и „Атака” се продадоха няколко пъти на кой ли не - па на ГЕРБ, па на ДПС”, заяви Бареков.

На напориста репортерка, която все пак настояваше да разбере дали наистина кампанията на партията му струва 50 млн. лв., Бареков отвърна: „Кой е взел 50 милиона, бе, колежке, що повтаряте като папагали. Думите на наркомани в парламента ли да коментирам? Затова ли съм дошъл тука?”

Последва обаче нов въпрос за цената на клиповете, билбордовете и прочие пропагандни материали. „Яяя..., кво се занимавам с Вас”, тросна се Бареков.

„Евродепутат ви е дошъл тука на крака. Това е най-новата политическа сила, най- мощната в България. Проявете уважение, иначе се обръщам и си тръгвам”, заяви в стил „ранния Борисов” претендиращият „да ни оправи”.

И продължи: „Аз да не съм тука, щото искам. Дойдох, щото ме помолихте. По bTV от сутринта: Бареков ще дойде, Бареков ще дойде, ТВ7....всичките звъните по телефоните. Дошъл съм да ви уважа – аз съм бивш колега журналист!”

Парламентарните репортери обаче едно си знаят и все към цената на кампания му, обявена от „Атака” ги теглеше да питат. „Вижте госпожо, аз съм така мъжкар човек (!?!?!). Проститутките, когато започват да се предлагат и да взимат пари, за да спят с всеки, им пада цената”.

После поиска нови избори, защото „с този цирк тука – депутатите да се събират като овце, наркомани да говорят от трибуната, т’ва е абсурдна история”.

Политическият мироглед на Бареков вижда, че на „първия ред седят двама боксьори свръх тежка категория”.

„Господин Борисов е на 60 години, малко по-млад ама така изглежда, по така с голям търбух, по-бавно подвижен. И един по-млад боксьор на годините на Кличко, това съм аз! Стоим и гледаме как Местан и Станишев се боцкат с перца на ринга. Да слизат от ринга да излеза аз там с Борисов и да си премерим силите на изборите да видим кой е по-силен. Новият Бареков или старият Борисов и тогава да мерим резултат”.

Някъде от тълпата репортери се чу глас: Искате операция „чисти ръце”, вашите ръце чисти ли са?”.

„Ето ми ги ръцете, малко са ми нежни като за боксьор”, отговори Бареков показвайки дланите си пред камерите.

След това без връзка с кулоарното блиц интервю заяви: „Забранявам на вестниците, извинявам се, че така ще държа малко тон, никога не съм казвал Бойко това, Бойко онова, аз говоря за Борисов. Чета днеска в някакъв вестник: „Бареков, две точки, няма да се извиня на Бойко”. Няма за мене вече Бойко, тука трябва да си говорим на фамилии, ние сме сериозни държавници, отново му казвам да не се държи като малко дете”.

Обяснявайки, че на следващите парламентарни избори ще утрои резултата си, Бареков поиска да приключи интервюто с думите: „Аз съм в началото на славата си, оставете ме да се радвам, оставете ме да се усмихвам”.