По инициатива на зам.-председателя на парламентарната Комисия по енергетика Явор Куюмджиев се провежда поредната работна среща на тема защита на потребителите от монополи при предоставяне на комунални услуги. Това съобщиха от НС с уточнението, че форумът е от 10.00 часа в зала "Запад".

Дебатът е продължение на този от 13 август, когато становища по темата представиха от Комисията за защита на потребителите, Федерацията на потребителите, Асоциация "Активни потребители", Национална инициатива "Социална солидарност" и Сдружение за правна помощ на потребителите. На срещата Куюмджиев представи пред участниците предложенията си за промени в Закона за енергетиката, ангажира се да разгледа становищата на неправителствения сектор и да инициира нова среща на 21 август, на която да бъдат обсъдени конкретните текстове от законопроекта.

В дискусията участват представители на Комисията за защита на потребителите, на НПО-тата, представители на работодателите, на Българската стопанска камара и на бизнеса. На форума са поканени също представители на институции и на ДКЕВР.