Втори ден продължава срещата на депутатите от управляващите партии и министри от кабинета в Боровец, на която правят оценка на изминалата половин година, в която са на власт.

Антимонополното законодателство и защитата на потребителите са сред акцентите в днешната дискусия. Министърът на финансите ще представи публичната програма за растеж и региони в развитие.

Друга тема ще е младежката безработица. Управляващите ще обсъдят също управлението на европейските фондове между двата периода, мерки за социална справедливост и ефекти от възстановяване на данъка за хората с най-ниски доходи.

За 14:00 ч. е предвидена съвместна пресконференция, на която ще присъстват председателите на БСП и ДПС Сергей Станишев и Лютви Местан, министър-председателят Пламен Орешарски, Даниела Бобева, Зинаида Златанова, Цветлин Йовчев, Петър Чобанов, Хасан Адемов и други министри.

Семинарът има цел да очертае бъдещи политики и приоритети на правителството за 2014 г. Той се финансира от субсидиите на двете политически партии, уточняват от левицата.