Две партии на власт искат да влязат на "Раковски" 134. За да запази емблематичния си адрес, СДС активно преговаря с областния управител на София. 

Претенденти за сградата са формациите на вицепремиера Валери Симеонов НФСБ и на подпредседателя на Народното събрание Веселин Марешки „Воля”.

Областният управител иска да разреши този квартирен въпрос в по-дългосрочен план. По думите на Николай Пехливанов казусът трябва да се реши прагматично и да не се създава дискомфорт на политическите партии и да се защити демокрацията в България.

Валери Симеонов се оплака, че още от предишния парламент партията му е на свободен наем. „Националният фронт е единствената парламентарна партия, която не е ползвала държавна или общинска площ”, посочи той.

От партията на Марешки също искат да се нанесат на имота.

Учредител на „Екогласност” - формацията в основата на промените след 89-та изрази учудване от намерението на варненския бизнесмен.

По думите на Петко Ковачев би било странно на „Раковски” 134 да влезе човек, на когото искат депутатския имунитет. „Аз лично с удоволствие бих видял тази сграда да бъде срутена, ако България беше цъфнала и вързала заради СДС”.

На 14 юли СДС трябва доброволно да се изнесе, тъй като няма право на държавен имот след загубата на парламентарните избори.

Няколко кръга преговори с областния управител на София и процедури по обжалване временно отлагат края на адреса, от който започна демокрацията.