В парламента не виждам смисъл да стоя, защото там се разглеждат маловажни или лобистки неща. Това заяви лидерът на „Атака” Волен Сидеров в студиото на „Тази неделя”.

Той посочи, че особено важни са промените в Изборния кодекс, които да въведат задължително гласуване. Националистът припомни, че до неотдавна всички политически сили „уж” са подкрепяли идеята, лансирана даже от Сергей Станишев след раздора между БСП и ДПС.

Сидеров посочи, че „Атака” са предложили поправка за въвеждане на образователен ценз за гласоподавателите: „Конституцията казва, че основното образование е задължително. Като гражданин си задължен да се научиш да четеш и пишеш. Когато не спазваш конституцията, не трябва да гласуваш”.

Лидерът на „Атака” заяви, че в Народното събрание среща „стена”: „Трите партии, ГЕРБ, ДПС и БСП, се сговарят за неща, които са маловажни, а понякога – и вредни”.

Сидеров подчерта на няколко пъти, че „Атака” не са крепили управлението и в най-важните моменти ГЕРБ са били тези, които са влизали и са гласували. Именно националистът обаче осигури кворума за гласуването, с което кабинетът „Орешарски” мина през пленарна зала. Сидеров тогава беше против.

Той заяви, че няма пари в Корпоративна търговска банка, а партийната ТВ „Алфа” се издържа от субсидията на „Атака”, но не стана ясно дали тези пари се държат в банка, или някъде другаде.

По-късно от пресцентъра на "Атака" съобщиха, че Сидеров ще съди водещата Мариана Векилска и bTV за клевета заради "лъжливи внушения".

„Цветан Василев е известна личност. Нямам спомен да съм се срещал с него”, каза в студиото лидерът на партията.

В края на разговора той повтори основополагащата теза на „Атака” – че България е колониална държава („Германия ви ограбва чрез супермаркетите, Чехия през ЕРП-тата” и т.н.), като допълни, че се надява отново да бъдем „колония на СССР” по начина, по който сме били до краха на комунистическия режим.