Управляващите решиха да стиковат стъпките си в социалната политика, сигурността, че и партийната дисциплина, но този път в неформална обстановка. Семинарът с участието на министри от кабинета ще гледа към най-голямата писта в Боровец. А за допълнение на неформалната среда ще са на разположение спа център, фитнес, сауна, парна баня, басейни.

Това обаче се оказа недостатъчно. И властта реши да затвори избрания хотел за външни лица.

Ден преди началото на сбирката, в четвъртък, резервациите в хотела бяха спрени, а потвърдени вече настанявания бяха анулирани. Експеримент на bTV показа, че това се случва не само с журналистите, които отразяват работата на правителството и на Народното събрание. Бяха анулирани и резервации, направени с кредитна карта през система за онлайн хотелски резервации.

Официалното обяснение, което даваше рецепцията на хотела, е, че няма свободни места, въпреки че онлайн те са обявени.

Така, за да не се разминават по коридорите с „простосмъртни”, министрите и депутатите ще разполагат със сградата с 257 двойни стаи, 266 студия, луксозни апартаменти и мезонети. На въпроса какво ще обсъждат в 4-звезден лукс, най-честият отговор беше "само хубави неща".

Сред темите, които се очаква да са част от дневния ред през уикенда, са Законът за банките, кои ще са хората, на които да бъде връщан 10% данък върху доходите, и дали партиите все пак няма да се лишат поне от част от държавната си субсидия.