Няма как изборите да се проведат по кодекса на Фидосова, взети са под внимание всички възможни опити за забавяне. Това заяви в Шумен зам.-председателят на БСП Димитър Дъбов, цитиран от БГНЕС.

Депутатът от левицата обясни, че за да влезе в сила навреме новият кодекс, той е трябвало да се приеме до петък, което и стана след дълги обсъждания в пленарна зала - макар и без крайните текстове да съдържат мажоритарните заявки, за които БСП и ДПС говореха месеци наред.

Предвидено било президентът да бави ветото си 2 седмици, парламентът да се произнесе в максималния едноседмичен срок и да има едноседмично бавене на публикуването в Държавен вестник.

"Всичко това е калкулирано, няма как да не влезе в действие", заяви Дъбов. Той прогнозира, че БСП ще има 6-7 депутати в Европарламента и бе категоричен, че АБВ няма да успее да вкара нито един

Дни, след като президентът (2002 г. – 2012 г.) Георги Първанов организира среща в града, Димитър Дъбов предупреди, че местните социалисти, дезертирали в движението, ще бъдат наказани.