В нашата партия сме пацифисти и сме против да се харчат пари за въоръжаване. Това обяви в предаването „Тази сутрин” лидерът на „Воля” и зам.-председател на парламента Веселин Марешки по повод вчерашното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност, но който се обсъждаше общата политика за сигурност в Европейския съюз.

Парите за армията са за сметка на учителите и лекарите, ако дойде една ракета от Северна Корея армията не помага, уточни Марешки.

Лидерът на „Воля” каза, че е познавал убития в София бизнесмен Петър Христов. Според него убийството е политическо и е атака срещу правителството. По думите на Марешки неговата партия няма да подкрепи вота на недоверие, защото нямало алтернатива. Неговите думи по време на консултациите около вота после повторил почетният председател на ДПС Ахмед Доган.

Той определи вота на недоверие в този момент като един безсмислен пиар.

„Ние щяхме да подкрепим този вот, ако Корнелия Нинова беше излязла и обявила, че тези 10 млрд., за които говори, че изчезват всяка година, ще бъдат вкарани в реалната икономика и дадени на пенсионерите. Когато се появи алтернатива, тогава ще се замислим за реален вот на недоверие. Ние сме алтернатива, но с 12 човека не можем да направим много неща”, обясни Марешки.

Вижте целия разговор във видеото: