Валери Симеонов беше преизбран единодушно за председател на НСФБ. Това стана на Втория конгрес на формацията, който продължи повече от 5 часа. „Нямаше други кандидати. Много стегнат е конгресът - с мобилизиран електорат, хора на идеята, обречени да служат на България. Избран съм с 213 гласа, нито един против и въздържал се. Така беше и за другите ръководни органи“, заяви Симеонов.

Искам задължителното гласуване да бъде въведено още от догодина, заяви съпредседателят на Патриотичния фронт преди началото на конгреса на НФСБ.

Той твърди, че въпросът за въвеждането на задължително гласуване е обсъждан с ГЕРБ и с Реформаторския блок и не може да се поставя като условие за подкрепа на управлението: "Какъв ултиматум, това е прието, съгласувано с другите партии".

Симеонов каза, че от Патриотичния фронт нямат възражение срещу назначението на Фейзи Бекир за заместник-министър на финансите.

„След като е кандидатура на ГЕРБ и член на ГЕРБ, нямаме никакво възражение, ние по принцип приемаме назначения от различни етноси, стига да не са членове на протурска или чужда партия”, заяви Симеонов.