Днешните избори за Общински съвет в Кюстендил започнаха с подадена жалба от страна на ГЕРБ. Местната структура на управляващите сигнализирала в избирателната комисия, че името на партията в бюлетините е сгрешено.

В 15 от 109-те секциите, където може да се гласува, са разпространени бюлетини, на които пише КП „ГЕРБ”, вместо ПП ГЕРБ”. Въпреки това, общинската избирателна комисия е взела решение изборите да продължат.

Партията се оплака и от още едно нарушение - на електрическите стълбове, общинска собственост и намиращи се срещу входове на няколко избирателни секции са монтирани камери за видеонаблюдение.

Не е ясно от кого са поставени камерите, нито къде отиват и се преглеждат видеозаписите. Самото им поставяне обаче е станало непосредствено преди изборите, коментираха от избирателната комисия за БТА. Издадено е предписание до кмета на града Петър паунов за премахването им.

Близо 60 хиляди души имат право на глас, но към момента избирателната активност е слаба. 14 партии, 2 коалиции и трима независими кандидати се борят за място в Общинския съвет на Кюстендил.

Изборите през есента на миналата година бяха касирани от съда заради допуснати груби грешки от страна на секционната избирателна комисия в село Коняво.