Вътрешният министър е имал поставена задача да вземе оставката на енергийния си колега Трайчо Трайков на хартиен носител, за да я входира. Преди това премиерът и бившият министър са разговаряли на четири очи.
Обяснението даде Цветан Цветанов, след като Трайчо Трайков заяви публично, че оставката му е поискана от него. „Дори и да е имало разговори между нас, те са били със знанието на Бойко Борисов”, каза още вицепремиерът.

Двамата се разминаха и по още една точка. Докато Цветанов твърдеше, че мотивите на колегата му са били лични, Трайков поиска премиерът да обясни какви са причините.

Вътрешният министър бе лаконичен в коментара си за друга висша оставка – тази на зам.-председателя на ДАНС Иван Драшков. Цветанов заяви, че това е негово решение, а други кадрови промени в агенцията били в компетенцията на премиера.

Той допълни, че по темата няма какво повече да се каже и би било добре вниманието да се насочи към положителните неща в държавата – разбиването на нелегални фабрики за цигари и борбата с престъпността.

Цветанов обеща, че МВР ще бъде безкомпромисно в борбата срещу организираната престъпност. Добави още, че се работи срещу всички организирани групи, което водело до добри резултати.

Пред журналисти във Варна, вицепремиерът гарантира за разкриването на убийството на бизнесмена Йордан Харасимов, който бе взривен в колата си. И изтъкна, че колегите му работят непрекъснато по случая, но трябва време.