Разходите, които се правят, за да осигури протестите, в сектор „Сигурност” е огромен. Тези харчоев се равняват на разходите за провеждане на предсрочни парламентарни избори. Такава сметка направи пред журналисти в Банско зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от "Фокус".

Той коментира още, че в момента е създадена една неработеща среда - всичките администрации в министерствата са блокирани. „Още се говори за кадровите назначения, които трябва да бъдат извършени. Всички видяхме, че БСП, ДПС и „Атака” реално не извадиха този потенциал, който действително да бъде припознат от хората, от държавата и европейските институции. За всяко възлово назначение имахме реакция от Европейската комисия и от гражданското общество, а политиците от „Тройната коалиция” се правят, че нищо не се случва”, коментира още зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветанов повтори тезата, че единственият изход от политическата и икономическа криза в страната е провеждането на предсрочни избори във възможно най-кратък срок. Така ще продължават да се усвояват европейските средства, които са в сегашния програмен период. „Когато приключат процедурите и се подписват съответните договори за изпълнение, разплащанията могат да дойдат 2014 – 2015 година, но от 2014 година не трябва да забравяме, че започва новият финансов програмен период, а там говорим за 20 милиарда лева, които ще влязат в страната”, добави Цветан Цветанов.

Той отново повтори тезата, че ГЕРБ ще се върне в пленарната зала, когато на дневен ред дойдат измененията в изборното законодателство.