Ще има бурна политическа есен и колкото по-бързо се стигне до предсрочни парламентарни избори, толкова по-добре ще е това за страната. Това заяви днес на пресконференция в Кърджали заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов. Той каза, че ГЕРБ се солидаризира с всички мирни протести в страната срещу кабинета на Пламен Орешарски.

Цветанов определи контрапротестите в защита на Орешарски като спекулативни и подвеждащи заради различните послания на подписките по места, предаде БГНЕС. Вчера в Смолян активисти на ГЕРБ му разкрили, че в Девин хората се подписвали за болницата, в Ардино – за тютюна, другаде – за по-евтин ток.

„ГЕРБ е лидер на опозицията в център дясно и желае през новия политически сезон успех на Реформаторския блок”, декларира още Цветанов. „Съвсем нормално е при едни добри изборни резултати в следващия парламент да работим заедно с представителите на Реформаторския блок”, бившият вицепремиер, въпреки че от новосформираната партия отказват да си взаимодействат с ГЕРБ.

Цветанов обяви, че в момента в цялата страна върви поголовна политическа чистка, без да се прилага принципът на професионализма на кадрите. Според него не е нормално "в малките населени места, където господства ДПС и с подкрепата на БСП, да има списъци за уволнения, сплашване на хората и това трябва да бъде категорично преустановено".

Запитан кое е различното спрямо уволненията отпреди 4 години, Цветанов се аргументира, че през 2009 г. са били спрени всички еврофондове и от ГЕРБ върнали доверието на Брюксел.