Темата с подслушванията се преекспонира, заяви в Радомир зам.-председателят на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов, срещу когото са повдигнати три обвинения – едното е за незаконно подслушване заради неупражнен от него контрол върху бившето звено за подслушване и следене в МВР, а другото – защото е отказал да подслушва бившия ръководител на регионалното звено на ГДБОП във Велико Търново Орлин Тодоров.

„Някъде има и злоупотреби, които се правят от определени, или частни структури, или от тези, които в момента управляват МВР”, призна обаче Цветанов.

По думите му, когато партиите нямат политически програми и платформи, в бъдещо управление винаги ще бъдат вадени компромати и пускани сигнали.

Подслушванията са част от инструментариума, който може да бъде използван от службите за сигурност за предотвратяване на евентуални заплахи за националната сигурност, терористични актове, или тежки престъпления, подчерта Цветанов.

Според него последният скандал с подслушване, в който журналистката Кристина Патрашкова замеси Бойко Борисов, Георги Първанов и Румен Петков, е част от възможността безнаказано медиите да пускат в публичното пространство каквото преценят, без да имат доказателства.

„Той е удобен, за да се отклони темата от реалните проблеми в БСП”, смята Цветанов. Според него президентът Първанов и бивши министри от Тройната коалиция като членове на БСП с тревожност и загриженост говорят за задкулисието, което днес управлява страната.

Цветан Цветанов, заедно с народните представители Делян Добрев и Ирена Соколова, гостува на сурвакарските празници в Радомир и в Брезник. Преди това той посети черквата в село Друган, за чието възстановяване партията ГЕРБ е дарила 50 000 лева.