Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов определи Цецка Цачева да бъде негов заместник и да движи делата му в партията. Това обяви самият той, след като излезе от заседанието на изпълнителната комисия на партията. Цачева става зам.-председател на партията, нареждайки се до Цветан Цветанов, Красимир Велчев и Димитър Главчев.

Борисов заяви, че оттеглянето му от парламента зависи от здравословното му състояние.

Цачева ще отговаря за оперативната работа на депутатите, а изборът й не означавал, че лидерът сваля доверието си от заместник-председателя на партията Цветан Цветанов.

Председателят на ГЕРБ дойде на патерици в сградата на Народното събрание и съобщи, че здравословното му състояние не е много добро.

Клас, мирно!

Обяснявайки мотивите си да повери партийните дела на Цачева, Борисов я определи като „класна ръководителка”, която умее да въвежда ред. По думите му Цветанов има други задачи - ходи в чужбина, ходи в Следствието, в Прокуратурата, предстоят му съдебни дела и ежедневието му не е в парламента. „ Ние всеки ден имаме неща и работа по дневния ред, за които искам да има човек, парламентарист, г-жа Цачева беше четири години председател на Народното събрание, тя е изключително компетентна, и в същото време има… (айде да не правите аналогия с управлението на Костов, че и това влиза в плановете на г-жа Станишева, в опорните точки), тя е като класна ръководителка – може да въвежда ред”.

Сидеров на кучетата

Борисов заяви позицията, че Волен Сидеров е „хвърлен на кучетата”, а „Атака” ще бъде заменена от друг проект. „С тези двама депутати, и масираната атака по Волен Сидеров считам, че някой на високо ниво, най-вероятно в ДПС, го е хвърлил на кучетата и „Атака” ще бъде заменена от друг проект”.

„Моят прочит на това, което се случва, е, че в момента, в който излязоха тези двама наши депутати от ГЕРБ, масирано, през една агенция, започнаха да излизат снимки на Волен Сидеров от различни курорти и видно нелицеприятни”, коментира той и уточни, че е видно, че снимките са правени от много близки хора на Сидеров.

Попитан за напусканията в ГЕРБ през последните седмици, Борисов коментира, че е казал на депутатите, че ще счита оттук-насетне, че „само финансов ангажимент може да ги оттегли”.

„В комбинацията БСП, ДПС и „Атака” какво ще е становището на ГЕРБ няма никакво значение”, каза Борисов, по повод проекта на нов Изборен кодекс, който днес беше внесен от Коалиция за България.