Потокът на партийни фигури към формацията на Николай Бареков продължава. Ангел Даскалов, който в понеделник напусна ГЕРБ-Велинград, както и трима членове на БАСТА преминаха към "България без цензура", обяви лидерът на партията.

Бареков посочи още, че четиримата нови попълнения във формацията са негови лични приятели, работил е дълго време с тях и „знае какво са били направили за демокрацията в България”.

При напускането на ГЕРБ, обявено преди два дни, Даскалов обясни, че остава в политиката, тъй като имал други предложения – без да уточнява какви точно са те. Досегашните членове на новосформираната БАСТА пък коментираха, че били разочаровани от партията.

„Идеята в БАСТА беше да бъдем алтернативна на ГЕРБ, на лошите практика, които се случиха там. Оказа се, че БАСТА е патерица на ГЕРБ и Бойко Борисов. Шест месеца след учредяването на БАСТА, нищо не се случва в нея. Никой не желае да се коалира, да се партнира и да си сътрудничим. Явно това е поредният задкулисен проект на ГЕРБ”, каза Павел Димитров.

Към партията на Бареков преминават още Иван Петров, Костадин Хаджигаев.