„Срещата ЕС – Турция може би е била нервна, но конструктивна. Имаше едно трепетно вълнение какво точно се е случило, как точно сме се представили. Ако някой пита каква ни е работата по време на европредседателството – точно това ни е работата”, коментира вицепремиерът Томислав Дончев.

Той подчерта, че лично не е присъствал на срещата и няма как да коментира в дълбочина събитията.

„Това е среща, на която България изпълнява задълженията и ангажиментите си. Тук водещи са европейските въпроси. Както разбрахте са поставени въпроси и от двустранно естество”, допълни Дончев.

На въпрос дали премиерът Борисов е попитал докъде се простират душевните граници на Реджеп Ердоган, Дончев отговори, че няма кристална топка, с която да гадае.

„Когато имам възможност да говоря с премиера, ще го попитам”, допълни Дончев.

Въпросът за „душевните граници на Ердоган” е по повод изказване на турския президент, в което той заяви, че Кърджали е част от душевните граници на Турция.

По повод сделката за ЧЕЗ, Дончев коментира, че все още е рано да се каже дали държавата ще участва в сделката. „Истината е, че в една подобна ситуация механизмите на държавата да реагира са ограничени”, коментира още вицепремиерът.

Дончев допълни, че според него има потенциал да се затегне регулацията на тези дружества.