„Срещата ЕС – Турция може би е била нервна, но конструктивна. Имаше едно трепетно вълнение какво точно се е случило, как точно сме се представили. Ако някой пита каква ни е работата по време на европредседателството – точно това ни е работата”, коментира вицепремиерът Томислав Дончев.

Той подчерта, че лично не е присъствал на срещата и няма как да коментира в дълбочина събитията.

„Това е среща, на която България изпълнява задълженията и ангажиментите си. Тук водещи са европейските въпроси. Както разбрахте са поставени въпроси и от двустранно естество”, допълни Дончев.

На въпрос дали премиерът Борисов е попитал докъде се простират душевните граници на Реджеп Ердоган, Дончев отговори, че няма кристална топка, с която да гадае.

„Когато имам възможност да говоря с премиера, ще го попитам”, допълни Дончев.

Въпросът за „душевните граници на Ердоган” е по повод изказване на турския президент, в което той заяви, че Кърджали е част от душевните граници на Турция.

По повод сделката за ЧЕЗ, Дончев коментира, че все още е рано да се каже дали държавата ще участва в сделката. „Истината е, че в една подобна ситуация механизмите на държавата да реагира са ограничени”, коментира още вицепремиерът.

Дончев допълни, че според него има потенциал да се затегне регулацията на тези дружества.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!