Не мога да се сърдя на Радан Кънев, разбирам мотивите му. Това обяви в предаването „Лице в лице” вицепремиерът Томислав Дончев по повод факта, че Кънев и ДСБ обявиха, че излизат в опозиция.

По думите на Дончев лидерът на ДСБ играе сложна и интересна игра

на „универсален морален императив”. В тази роля трябва да си в позиция да не може никой да формулира към тебе укор, коментира Дончев.

Според него версията, че Радан Кънев започва кампания за президентските избори догодина изглежда много вероятна.

На въпроса дали се задават предсрочни избори, той отговори, че ГЕРБ би имала най-голяма политическа полза от предсрочен вот, но никой не го иска, защото изборите предполагат големи разходи и служебно правителство, което не може да работи като редовно избран кабинет.

В преподписването на коалиционното споразумение няма нищо страшно, но въпросът е да бъдат записани неща, които е реалистично Относно избора на Екатерина Захариева за министър на правосъдието Дончев изтъкна, че тя има опит.

Той обясни също, че ГЕРБ не е имала възможност да подкрепи по-радикалните промени в конституцията, защото при това положение те щяха да бъдат подкрепени от 107 депутати и реформа нямаше да има. Като коментираме всички политически емоции, забравяме, че реформата трябва да продължи, смята Томислав Дончев.

На упрека, че сме на последните места по усвояване на Еврофондовете, вицепремиерът обясни, че тази година завършва т. нар. стар програмен период, започнал през 2007 г. и шест правителства са управлявали тези пари. По думите му през последната година сме на второ място по усвояване на еворсредства.