„Вицепремиерът Валери Симеонов не е поставял ултиматум на медиите с позицията си на уебсайта на Министерския съвет. Това е много силна атака, която върви срещу него”, категоричен е Тома Биков от ГЕРБ.

Днес в Народното събрание депутатите ще гласуват оставката на Антон Тодоров, която той подаде заради скандалните изказвания срещу Виктор Николаев. Валери Симеонов тогава също отправи заплахи към водещия на сутрешния блок на Нова телевизия, като коментира, че „можем да спретнем един „Викторгейт”.

След като случаят набра сила, Валери Симеонов даде срок от 24 часа на медиите, отразили скандала, да му се извинят, като в противен случай заяви, че ще търси правата си в съда. Тази позиция беше публикувана на сайта на Министерския съвет.

„Вчера в парламентарната група обсъждахме и поведението на Валери Симеонов и се обединихме около това, че не желаем оставката му като вицепремиер и го подкрепяме”, категоричен е Тома Биков.

„Поведението на Валери Симеонов е отговорност на целия кабинет, тъй като неговото изявление беше качено на официалния сайт на Министерски съвет”, категоричен е Жельо Бойчев от БСП.

Бойчев коментира, че от БСП категорично се противопоставят на всякакви опити да се оказва натиск върху медиите.

„Проблемът не е в Антон Тодоров, а в ГЕРБ. Това поведение не е от вчера, то е целенасочено, търсено, провокативно поведение”, категоричен е Бойчев.

Той добави, че парламентарната група на левицата ще гласува за оставката на Антон Тодоров.

На въпроса как ще гласуват от ПГ на ГЕРБ Тома Биков коментира, че той лично ще гласува за оставката на Тодоров.