Новият правосъден министър Екатерина Захариева е завършила право в Пловдивския университет, две години е била юрисконсулт, никога не е била в съдебна зала и няма отношение към съдебната реформа. Този коментар направи лидерът на „Движение 21” Татян Дончева н предаването „Тази събота”.

По думите й съпругът на Захариева е „личен архитект” на президента Росен Плевнелиев, а тя е избрана, за да „уплътни поста, за който ГЕРБ няма човек". Според Дончева партията на Бойко Борисов няма хора за много постове. Втория мандат на Борисов като премиер тя определи с две народни поговорки: „Вълкът козината си мени, но нрава – не” и „Преоблякъл се Илия, погледнал се – пак с тия”.

Татяна Дончева смята, че Радан Кънев не е излязъл в опозиция, защото не е осигурил излизане в опозиция на ДСБ, след като в кабинета остават Петър Москов (министър на здравеопазването) и Даниел Митов (министър на външните работи). Тя сравни ДСБ с ездач с един крак.

Според Дончева БСП е слаба опозиция в момента, защото не взима отношение към критичните за обществото въпроси. Относно съдебната реформа, тя смята, че Столетницата е защитник на статуквото, от което дори не се ползва.