Поставянето на действията на Русия сред заплахите за националната сигурност на България е част от доктрината на НАТО. Не бива обаче да забравяме кой ни вкара в Алианса и ЕС – президент на БСП и правителство на БСП. Те сега опитват да покажат много русофилска позиция, но хората имат памет. Това коментира експертът от „Атака” и бивш главен секретар на МВР Светлозар Лазаров в студиото на „Тази сутрин”.

„Атака” е преди всичко за българския национален интерес. Българският национален интерес трябва да се разгледа преди всичко през призмата на нашите цели, ресурси и възможности. Има две направления на НАТО за работа с Русия – укрепване на отбранителните способности и диалог. Ние сме за диалог, диалог и пак диалог”, подчерта Лазаров.

Той припомни, че министър от БСП е казал, че руски самолети шпионират България, министър от БСП е подкрепил „метежниците” в Украйна и пак кадър на левицата е започнал проекта за Седми блок на АЕЦ „Козлодуй” с цел да се блокира „Белене”. Става въпрос все за кабинета „Орешарски”, който стана възможен с помощта на „Атака” и който тя по-скоро подкрепяше в периода на непрекъснати антиправителствени протести.

„След като Бойко Борисов казва, че сме срещу руските ракети, кой ни изпрати там – БСП”, подчерта Лазаров.

По темата с отвличанията у нас бившият главсек на МВР коментира, че разследването на „Наглите” е показало, че част от членовете на бандата са били сред пионерите на магистралните грабежи през 90-те. Затова и не смята, че изчезването на Адриан Златков и връщането му след платен откуп трудно ще е „дебют” за нова престъпна група: „Трудно ми е да си представя, че такова сложно престъпление като отвличането ще бъде първото престъпление на някой – има подготовка, престъпно мислене, умение, знания, възможности”.