Първи високопоставен чиновник се разделя с поста си след назначаването на служебното правителство. Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” е напуснал поста, потвърдиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

От там опровергаха и появилата се информация, че той е бил уволнен след две срещи със служебния вицепремиер Екатерина Захариева днес. Чайков е напуснал по взаимно съгласие.

Според „Дарик”, начело на АПИ се връща шефът на агенцията от времето на ГЕРБ – инж. Лазар Лазаров, но от пресцентъра на МРРБ на този етап не могат да потвърдят назначението.

Стефан Чайков излиза от системата на държавната администрация и се връща в частния бизнес. Той беше избран за председател на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” през август м.г.

Тогава министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева мотивира избора си с това, че Чайков идва от бизнеса.

Вчера, при официалното поемане на властта, служебният премиер Георги Близнашки обяви, че няма да провежда чистки, но от държавната администрация ще си тръгнат корумпираните, както и тези, показали явни партийни пристрастия.