Правителството на Пламен Орешарски е предложило и ще настояваме това да се случи - обща интегрирана териториална инициатива за развитието на Северозападна България. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

„Чрез проекта за споразумение с ЕС кабинетът Орешарски ще се опита да компенсира това, че Бойко Борисов не е договорил пари за най-бедния български регион”, заяви Станишев във Враца.

Според него "това е важна и добра новина за всички хора в Северозападна България". "Това е конкретен и ясен ангажимент на държавата към този регион", подчерта той.

Станишев определи като изключително полезна и работна срещата във Враца
както за кметовете, така и за представителите на правителството. "Срещата беше едно отпушване на напрежението", каза той.

"През последните години диалогът беше подменен. Правителството на Орешарски приема всички представители на местната власт като равноправни, не ги дели на чужди и свои, не ги дискриминира чрез финансови инструменти", заяви лидерът на БСП, цитиран от БГНЕС, и обеща, че "всички кметове ще чувстват равно и справедливо отношение от страна на държавата".