Утре предстои гласуване по вота на недоверие, внесен от ГЕРБ за политиката за инвестиционно проектиране и от тяхната ПГ вече не могат да внасят вот по същата тема. Това те могат да направят след шест месеца. Тази теза изрази лидерът на БСП Сергей Станишев като реакция на внесения повторно вот на недоверие.

„Като гледам поведението на Борисов ме хваща страх как е била управлявана държавата, а той самият действа на базата на лични желания и емоции. Борисов продължава да се изживява като господар на държавата, а днес видяхме колко нелепо беше поведението на ГЕРБ при очевиден кворум от 207 народни представители”, смята още лидерът на БСП.

„Видяхме, че и правителството и двете партии, които го подкрепят, имат много сериозни и ясни аргументи срещу аргументите на вота. Правителството работи за една стабилна работеща държава, която решава проблемите на отделните сектори, в това число на строителния сектор, за създаване на ред, строителен контрол, кадастрални карти на страната. В последните четири години нищо не е направено в тази област”, заяви лидерът на социалистите.