„И България, и Европа имат нужда от БСП, особено сега. Нашите ценности са непреходни - ние сме за солидарност, работа и сигурност за всички, достойни доходи за децата, и за родителите ни”. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев по време на честването на 71-годишнината от сражението на партизанския отряд „Народна дума” края село Гроздьово, Варненско.

„Няма да коментирам АБВ, всичко е ясно”, допълни той, цитиран от "Фокус". На въпрос на журналисти за отношението към структурата на Георги Първанов, Сергей Станишев отвърна с виц: Социалист протестира пред централата на АБВ. Със себе си носи плакат, на който нищо не пише. От АБВ го попитали защо. Той отговорил „всичко е ясно”.

Сергей Станишев добави, че листата за предстоящите Евроизборите на БСП ще бъде уточнена на предстоящия партиен конгрес. Той не потвърди и не отрече дали ще води партийната листа. Станишев уточни,че ПЕС ще излезе с общо послание преди Евроизборите към левите избиратели в Европа, но всяка социалистическа партия по места ще избере индивидуално по какъв начин да проведе местна предизборна кампания.

„Независимо от всички сътресения, БСП ще бъде победител на евроизборите през май" изрази убеденост Станишев. „Вярваме в нашите избиратели, защото те винаги са помагали на партията, когато е била в трудно положение. Организирахме над 300 местни конференции с участието на над 20 000 социалисти, които още веднъж потвърдиха пълната си подкрепа към ръководството на БСП", изтъкна Станишев.

Лидерът на социалистите каза още, че правителството на Пламен Орешарски е показало воля и желание да изправи страната на крака след управлението на ГЕРБ.

Той е уверен, че през следващите месеци България „ще се отлепи от дъното” и животът на българите ще се подобри.