Спорните промени в гражданско-процесуалния кодекс остават за след Великденската ваканция на депутатите. Тя ще бъде 10 дни - до 19 април.

От ГЕРБ все още са на мнение, че сделките в ущърб на държавата трябва да се развалят и замразяват не от обвинител №1, а от финансовия министър.

Между първо и второ четене ГЕРБ са внесли промени в ГПК, които дават права на държавното обвинение в гражданския процес, но ограничени.

От ГЕРБ уточниха, че внесените промени, които даваха това право на главния прокурор са преди Сотир Цацаров да се срещне с премиера Борисов и да каже, че не иска извънредните поправки.

"Това обаче имаме като дебат и това, което се коментира в парламентарната група е да се вземат предвид всички тези обсъждания до приемането на второ четене в правната комисия и тогава сме на мнение че трябва да се промени субекта и да стане финансовия министър.", посочи председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Това, което са внесли колегите от ГЕРБ, е преди разговорите на Борисов с главния прокурор, надявам се че колегите ще се съобразят с гласа на разума, който се чу по-късно там”, заяви на свой ред Радан Кънев от РБ.