Всеки от членовете на Висшия съдебен съвет, присъствал на днешното работно заседание, е декларирал, че не е изпращал SMS-а, който получи председателят на ВКС Лозан Панов, препратен от премиера Бойко Борисов.

ВСС се събра извънредно по казуса, след като в четвъртък Панов показа препратено му от премиера Бойко Борисов съобщение с текст: "Лозан Панов отново предложи да Ви викаме във ВСС по записа с двете каки, не го приехме". Впоследствие стана ясно, че съобщението е изпратил до Борисов неговият съветник Яне Янев, който обаче засега не разкрива източника си на информация.

Председателят на Етичната комисия Ясен Тодоров посочи, че почти всички членове на Съвета са присъствали на съвещанието днес, но не уточни кои са отсъстващите.

Съвещанието днес беше закрито и не стана ясно кой е дошъл и кой не. Протокол не е воден.

Близо десетина от членовете на ВСС са склонни да предоставят разпечатки на мобилните си телефони, стана ясно още от неговите думи. Самият Тодоров обаче няма намерение да го прави.

„Който иска, да си прави разпечатка. Не може някой да ме задължи да си извадя”, подчерта той.

Според Тодоров, ако се тръгне по тази плоскост, ще трябва при всеки подобен случай да се вадят разпечатки. „Аз съм чист пред съвестта си", коментира той.

Не искам кореспонденцията ми с приятели и семейството ми да излиза наяве, аргументира се още Тодоров.

Той не смята, че трябва да се прави проверка на администрацията на ВСС след думите на Яне Янев, че именно човек от администрацията е изпратил SMS-а.

Работите са много по-дълбоки и истината е съвсем различна. Определени кръгове имат интерес да клатят държавата, коментира още Ясен Тодоров.

По-рано председателят на ВАС Георги Колев заяви, че според него ВСС не трябва да се занимава с изпратения SMS.