Политическите партии се държат като евтина проститутка, която са я шляпнали по задника и не знае какво да каже – това показва, че са зависими. По този начин лидерът на „Нормална държава” и независим депутат Георги Кадиев коментира в студиото на „Тази сутрин” липсата на реакция от ГЕРБ, БСП и другите големи партии у нас на думите на руския депутат Пьотр Толстой, че страната му ще „купи” България както вече е направила с половината Черноморие.

„Това е недопустимо, МВнР трябва да поиска от руските власти и „Единна Русия” да кажат дали Толстой изразява тяхната позиция. Той е един от 14-те хиляди кандидат-депутати, той обаче е член на Висшия съвет на „Единна Русия”, това е ЦК”, подчерта Кадиев.

Според него и външният министър Даниел Митов не е демонстрирал достатъчно твърдост в изказването си по темата в „Туитър”. „Това навеждане в момента тип Тодор Живков – дайте да отмине бурята, не върши никаква работа”, категоричен беше Кадиев.

Политологът Мария Пиргова се съгласи, че изказването на Толстой е „много арогантно, некултурно”, но запита дали не сме засегнати от истината в думите му. Тя разви тезата, че щом руснаците са 150 млн., близо са и имат пари, а българите нямат и намаляват като численост, е нормално да се изкупуват жилища у нас. „Купуването на апартаменти не е купуване на държава”, репликира я Кадиев.

„Ако ние гледаме предаването на същия този Толстой, трябва непрекъснато да излизаме с ноти на Външно министерство, защото там непрекъснато се обиждат държави. Не бива с такива комплекси да подхождаме към всички изказвания”, заяви Пиргова.