Цените на електроенергията да бъдат регулирани "надолу" и да бъдат замразени до излизането на България от кризата. Това поиска от парламентарната трибуна лидерът на „Атака” Волен Сидеров и призова управляващите незабавно да се прекратят договорите с ЧЕЗ, ЕВН и "Енерго-Про".

Националистите аргументират искането си със стотиците сигнали на граждани за „надписани сметки”.

Последваха обвинения и към ДКЕВР, която според Сидеров играела зад монополистите с проекта си за наредба, в който се посочва, че цената на тока може да се увеличава по три-четири пъти годишно.

Нападките бяха приети крайно неприветливо от съпредседателя на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев, който ги определи като „изкривени факти и цифри”. „Бъдете достойни хора и не изкривявайте информацията, когато излезете оттук”, призова той.

Велчев апелира още, трибуната в НС да не се използва за манипулации: „Лесно е да яхнеш вълната на недоволството и да покажеш малко преди изборите колко си загрижен за хората, за това как живеят, какво плащат. Като че ли ние досега не знаем, живели сме в други държави и сега сме се преместили тук”.

От „Атака” по-рано изведоха и хипотеза, че ако имат изпълнителна власт, биха изгонили разпределителните дружества.