Президентът Росен Плевнелиев избра служебен премиер, който работи за чужди интереси, не за български, твърди лидерът на партия „Атака” Волен Сидеров.

„Марин Райков е виновник за либийския случай, спираше темата за арменския геноцид в Народното събрание и се хвалеше за това в Турция,” коментира Волен Сидеров.
По думите му, като зам.-министър на външните работи Райков е забавял информация за случая с българските медицински сестри, с което е дал повод „да се подиграват” с България.

Националистическият лидер цитира и бележка на Марин Райков от 2009 г. до посланика на Турция в България, в която той уверява, по думите на Сидеров, прави всичко по силите си да блокира обсъждането на темата в парламента.

Волен Сидеров разкритикува държавния глава за „жалкото му изпълнение” да не обяви поименно всички членове на служебното правителство. „Той е събрал хора от бюрата по етажите в администрацията и даже той не ги изброи поименно,” отбеляза лидерът на „Атака”.

Според него не е редно назначеният за министър на финансите Калин Христов да остане на поста си като подуправител на БНБ.

Волен Сидеров увери, че той и членовете на „Атака” ще настояват като граждани да присъстват на заседанията на служебното правителство, защото те не могат да бъдат закрити.