Хулиганство, извършено с изключителен цинизъм и дързост, както и в нанасяне на лека телесна повреда на  полицейски служител – така прокуратурата формулира обвиненията срещу лидера на „Атака” Волен Сидеров и депутата Десислав Чуколов заради безредиците пред столичен магазин за алкохол и цигари на 9 октомври т.г.

На двамата националисти са взети мерки за неотклонение „Подписка”, като те са разпитани като обвиняеми, посочват от пресцентъра на ПРБ.

Двамата са застрашени от до 5 години затвор. Това е трето обвинение срещу Волен Сидеров за хулиганство. Едно от тях вече е в Софийския градски съд.

Сблъсъкът на Сидеров, Чуколов и други депутати и активисти на „Атака” с граждани и полиция на столичната улица „Г.С.Раковски” в нощта на 9 срещу 10 октомври беше само началото на поредица от ситуации, в които партията твърдеше, че провежда акции срещу разпространението на наркотици в столицата.

Кулминацията дойде в изборната нощ, когато Волен Сидеров и сподвижниците му нахлуха за пореден път в НАТФИЗ, но гражданите го изгониха, а само засиленото полицейско присъствие го спаси от линч.

Националистът все пак отнесе поне два удара в главата.

Той обяви, че е бил провокиран на няколко пъти и че скандалът цели да бъде оставен без имунитет и премахнат от българската политика.

Граждани обаче се оплакаха от агресията на него, Чуколов и други депутати, а някои коментираха и че лидерът на „Атака” е създавал впечатлението на човек, употребил алкохол.

Така или иначе, Сидеров и Чуколов не дадоха имунитетите си, но парламентът реши да ги свали.

Тепърва се очакват обвинения срещу тях за нахлуванията в НАТФИЗ. Утре изтича срокът, в който двамата трябва по свое желание да се откажат от имунитета си заради сблъсъците в университета. Ако Сидеров и Чуколов не го направят, НС ще трябва да вземе решение по въпроса.

Може да се стигне и до ареста им.