Аз ще съм новият Ахмед Доган в българската политика, защото ББЦ ще е новият балансьор в българския парламент и политика. Това заяви бившия ТВ водещ и лидер на „България без цензура” Николай Бареков във Варна на втория конгрес на партията.

По-късно той специално подчерта, че се е шегувал.

"Предстои ни най-голямата битка за превземане на политическото пространство в център-дясно, ето защо трябва да победим ДПС, само ББЦ може да го направи. Едно трябва да се знае, че няма да има легитимно управления в следващото Народно събрание, без ББЦ", подчерта със сериозен тон Бареков.

"Въпреки брутални медийни атаки към мен, партията и коалицията и вероломните капани, които ни бяха заложени, ние не само оцеляхме, но и се явяваме по-единни и по-мотивирани, за да спечелим тези избори. Опонентите ми свършиха бронебойните патрони срещу нас. Това, което не те убива, те прави по-силен. След като ме стреляха толкова много и не успяха да ме премахнат, аз се явявам още по-силен. I will survive!", заключи бившият водещ.

На предсрочните избори той ще се изправи срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в Пловдив, а зам.-председателят на „България без цензура” Росен Петров ще е съперник на Михаил Миков от БСП в 25 МИР-София. В другите два столични района начело на листите ще бъдат Светлин Танчев и Любен Дилов-син.

Напусналият ГЕРБ Светлин Танчев ще се бори и в Благоевград срещу Цветан Цветанов.

Бареков представи и управленската програма на ББЦ. Тя предвижда отварянето на цели 1 млн. нови работни места в 5 сектора на икономиката.

Бареков ще е кандидат-премиер на ББЦ.

Гости на конгреса в морската ни столица бяха заместник-председателят на Европейските консерватори и реформисти Джефри ван Орден и председателят на политическата група Сайед Камал.