Бизнесдамата Саша Безуханова отрече зад новия й граждански проект да стоят задкулисни или скрити интереси.

В студиото на bTV тя обясни какво цели начинанието "България може" и не допусна идеите за конспиративните теории.

Безуханова обяви преди ден, че напуска топ-управленския си пост в "Хюлет Пакард", за да застане начело на нов граждански проект. Тя заяви, че "България може" не е партия, а е нов тип интернет средище за всички будни българи с морал и експертиза.

„Всеки желаещ, независимо от политическите си пристрастия ще може свободно да дебатира и предлага в интернет конкретни решения за развитието и реформирането на България”, обясни тя. Според нея протестите помагат на хората да се припознаят като общност.

Основен принцип на новата платформа са ценности като морал и етика, както и търсенето на модели, които да изведат страната напред и в духа на европейските ценности, посочи бизнесдамата.

Относно слухове и спекулации, че зад проекта стоят интересите на президента Росен Плевнелиев или фигурата на еврокомисар Кристалина Георгиева, Безуханова отговори, че познава президента и уважава идеите му, но й се иска да вярва, че може да има български начинания без сянката на конспирацията.

„Не знам какви са плановете на комисар Георгиева и дали има намерение да прави партия или не. Нашата задача обаче е по-различна, цели да срещне хора, които искат да осмислят това което да ни даде насоките по пътя на цивилизования свят”, посочи Безуханова.