Отнасям се с голямо уважение и вече страх към Стефан Гамизов, защото той заяви, че ще се видим в съда зловещо. Това каза в предаването „Лице в лице” по bTV заместник-председателят на АБВ Румен Петков в отговор на обвиненията на Гамизов.

Спорът между тях започна, когато Румен Петков попита от ефира на „Лице в лице" в качеството си на какъв Стефан Гамизов е придружавал българска официална делегация от енергийното министерство в Япония, а Гамизов на свой ред заплаши да го съди.

Румен Петков заяви, че е решен да защити доброто си име и на свой ред обвини Гамизов в неверни и спекулативни твърдения.

„Гамизов казва: Аз не съм излизал от офис на фирма, свързана с партньор на „Атомстройекспорт”, цитира разговора Румен Петков.            

„Аз такова нещо не съм казвал. Не казвам дали г-н Гамизов лъже или не. Аз съм казал: Е, в руска фирма не съм бил. Въобще не е ставало дума за „Атомстройекспорт”, въобще не е ставало дума за партньор на „Атомстройекспорт”, подчерта заместник-председателят на АБВ.

„Това твърдение ще отиде, където трябва, но не зловещо, ще го направя почтено и уважително”, изтъкна Петков.

„Второ, Гамизов казва, че съм злепоставил чужда фирма с 40-годишна история”, допълни Петков, който подчерта, че просто е задал въпрос и по никакъв начин не го е адресирал към която и да е компания.

„Аз питам на какви разноски е била делегацията и допълвам, че ако са били на държавни разноски, това е трошене на държавна пара от висши чиновници. А ако са били на разноски на „Тошиба”, да се знае, че „Тошиба” финансира нашата икономика”, изтъкна Петков.

„Ще питам „Тошиба” дали ще участват в зловеща акция срещу мен. Ще се стремя да им обясня, че с тяхното име има хора, които спекулират по най-грозен начин в ефир”, каза още той.

По думите му един въпрос се превръща в доста безпардонен начин в твърдение, което въобще не отговаря на истината.

Той опроверга и твърденията на Гамизов, че няма сключвани протоколи в Япония.

„Аз твърдя, че има три протокола. Ще питам съда дали са протоколи или не, защото ако се окаже, че според съда не е, ще бъда живо заинтригуван от такъв прочит на подписан двустранен акт, но ако се окаже, че е протокол, ще питам и други неща”, закани се Румен Петков.