Премиерът Бойко Борисов съобщи, че тече разследване по данните за корупционни сделки и офшорна собственост на сменения преди дни шеф на АЕЦ „Козлодуй” Димитър Ангелов.

Междувременно Ангелов разпространи позиция, с която отрича всякакви обвинения. По думите му той "не разполага нито в момента, нито е разполагал в миналото с фирма било то в България или в чужбина." Според него обвиненията за корупционни практики в централата също не отговарят на истината.

Документи за противозаконни практики в АЕЦ разпространи независимия депутат Георги Кадиев. Той посочи, че преди месец и половина е предоставил на премиера данни за потенциални корупционни сделки и за офшорка на Сейшелите на изпълнителния директор на АЕЦ "Козлодуй". Кадиев беше категоричен, че явно става дума за политически чадър над Ангелов, тъй като официалната причина за изваждането му от управлението на компанията е изтичане на мандата.

Борисов подчерта, че още в деня на подаването на сигнала службите са започнали работа по случая и при доказване на вина ще бъде потърсена и съдебна отговорност.