Лидерът на ДСБ Радан Кънев определи вота на недоверие към кабинета, който беше отхвърлен, като евтин и неуспешен театър на БСП и ДПС.

Всички, които подкрепят правителството, както и доста опозиционни депутати, гласувахме за здравната политика. Тя е почти единствената реформаторска на този кабинет, подчерта Кънев.

Извън Ненчев, Москов и Бъчварова не виждам друг министър, който прави реформи, заяви тъмносиният лидер.

По думите му дневният ред на страната ни е катастрофата в правосъдието, катастрофата в отношенията ни с ЕС и зловещите последици, които това може да има върху благосъстоянието на всеки българин.

„Като говорим за провал и отделяне от Румъния, искам да подчертая, че отделянето не е на хартия, то не е в доклади, то не е в думите на Юнкер, то в е доходите, в работните места”, изтъкна той. „Бяхме наравно, когато те започнаха реформата в правосъдието и независимата прокуратура, а ние не я започнахме”, каза още Кънев.

„На фона на това, което се случва с обществените поръчки, трябва да разберем, че или се борим с корупцията така както се прави – с независима силна антикорупционна прокуратура, или го правим по хайдушки методи. Не може да стане по двата начина”, категоричен беше Радан Кънев.

„Хубаво е, че се прекратяват на Пеевски поръчките, ама като вдигахме шум, че се дават , какво стана? Защо трябваше да се дават от властта, да се прекратяват от властта, а не да се дадат по конкурентен начин – без ролята на властта, без нередности и ако има нещо за прекратяване, да се направи от съдебната власт, която е компетентна”, допълни лидерът на ДСБ.