Българското общество трябва да знае какви държавни средства се изразходват за PR кампании, смята президентът Георги Първанов.

Той дори предлага замислената от  ГЕРБ комисията за разследване на българската връзка в скандала "Хохегер"  , да разшири своя предмет и да обяви всички договори, които последните няколко правителства на България са сключвали. Според Първанов, комисията трябва да направи и преглед на резултатите от тяхното изпълнение.

Преди два дни вътрешният министър Цветан Цветанов поиска специална комисия да разследва скандала около разследвания за корупция в Австрия лобист. В него бяха замесени бившият премиер, с когото Първанов ще си оспорва лидерския пост в БСП, и жената до Сергей Станишев – Моника Янова.

Изказването на Първанов идва само десетина дни, след като Станишев го критикува за двойнственото му отношение към ГЕРБ.

През 2008 година ПР агенция на Хохегер получила поръчка от кабинета на Тройната коалиция да проведе кампания за „лъскане имиджа” на България. Част от парите се върнали в ПР агенция на Янова.

И още от коментара на Първанов - според него на следващите парламентарни избори основната битка ще бъде между ГЕРБ и БСП. И тя, по думите му, ще отвори пътя на едно ново лявоцентристко управление.