Ден след публикуването на дългия списък с „гости” в кабинета на Цветан Василев, „Протестна мрежа” поиска един от тях, депутатът от ДПС Йордан Цонев, да напусне парламентарната комисия, която разследва казуса с Корпоративна търговска банка.

„Когато членове на регулатори и политици пеят заедно с Банкера по банкети и соарета или чакат на килимчето пред кабинета му за „спонсорство“ – това ги прави бутони на модела. Те не могат да разследват казуса КТБ, те не са част от решението, те са част от проблема”, пишат активистите в съобщение до медиите.

Те подчертават, че „съгласуването” на законодателство в кабинета на заинтересовано лице поставя Йордан Цонев в конфликт на интереси.

Според тях лицата „от бакалските тефтери трябва да изяснят отношенията си с банкера Цветан Василев пред комисията и да обяснят причините за кратките си и по-дълги повтарящи се посещения”.

От „Протестна мрежа” напомнят и за заличените с коректор от списъците, като освен това предполагат, че ще се появят и още страници с ВИП посетители.