Лидерът на ДСБ Радан Кънев прогнозира предсрочни избори през май на брифинг във Велико Търново, предаде БТА.

Той уточни, че на националното съвещание на ДСБ ще призове всички структури да бъдат готови за избори през май 2016 година.

Кънев изрази мнение, че министрите от Реформаторския блок, които искат да останат на постовете си, могат да бъдат изолирани от собствените си партии. Според него не е сигурно дали ГЕРБ ще поиска да управлява в този формат.

Категорично непрозрачна поръчка, с победители анонимни офшорки, зад които прозират интересите на най-големите олигарси в страната. И с цена 60% над обявената. Заплашва да компрометирана и провали целия проект.

 "Понятията власт и опозиция може би ще бъдат безсмислени пред лицето на предсрочни парламентарни избори", отбеляза Кънев.
Председателят на ДСБ смята, че предстои ускоряване на кризисните процеси в страната.

Според него разкритията и драматичните факти, обявени от съдия Румяна Ченалова във връзка със състоянието на съдебната реформа, трябва да бъдат използвани като публичен сигнал за независимо разследване с публична отчетност и международно участие.

"Тя изнесе достатъчно твърдения, но дали те са факт, може да бъде изяснено само с публично разследване", отбеляза Кънев.
Той смята, че силен международен екип с разследващи от Италия,

Румъния и Бавария може да приключи драмите в българската съдебна система с няколко десетки магистрати в затвора.

Радан Кънев заяви, че се подготвя нов политически проект, но обявяването му е въпрос на политическа тактика.

Главният прокурор Сотир Цацаров да постанови независимо разследване на данните, изнесени от съдия Румяна Ченалова, за кадровата роля на Делян Пеевски в съдебната система. За това настоя лидерът на ДСБ Радан Кънев.

От Варна той поиска и прокурорска проверка на търга за довършване на автомагистрала "Хемус".