Участието на Ахмед Доган в заседание на ръководството на ДПС по темата „Вот на недоверие” може да не остане изолиран акт, като преплитането на държава и управляваща партия може да върне почетния председател на движението в активната политика. Това стана ясно от думите на близкия му приятел проф. Димитър Тадаръков в студиото на „Тази сутрин”.

„Ахмед Доган е свободолюбив човек, който не обича диктатурата. Не я обичаше по време на комунизма, няма как да я обича ако се появи сега. Диктатура е сливане на партийна и държавна власт – има наченки от тези гейтове, които са в провинцията”, подчерта Тадаръков.

Във връзка с прословутите „обръчи от фирми” и „разпределянето на порциите”, професорът беше категоричен, че през годините Доган е бил разбиран погрешно и не може да се прави сравнение с „непрекъснатите роднински участия в обществените поръчки”: „Доган е управлявал няколко пъти в правителства, защо аз нямам нито една спечелена обществена поръчка?”.

Във връзка с обявената от ДПС подкрепа за вота на недоверие, Тадаръков коментира, че движението е показало последователност, след като от самото началото е заявило позицията си, че няма да застане зад правителство с участието на националистите от „Обединени патриоти”.

Хората на Мустафа Карадайъ обаче няма да подкрепят друга инициатива на БСП – за алтернативен Бюджет 2018. Димитър Тадаръков разкритикува и проекта за държавните приходи и разходи, който управляващите придвижват: „Моето професионално мнение е, че това е един социалистически бюджет – на всекиго по нещо без никакво развитие”.

Личното му мнение е и че правителството на Борисов е по-добре да се задържи, защото страната ни има нужда от стабилност.