Президентът на Германия е изпратил преди броени дни специално писмо до българския държавен глава Румен Радев, в което изразява радостта си от факта, че България е на път да привлече стратегически световен производител на автомобили.

Това съобщи в Асеновград президентът Румен Радев, който беше на посещение там по случай празника на града.

Държавният глава посочи, че това е положителен пример, в който президент и министър-председател са работили заедно за интересите на България.

Румен Радев поиска съд, конфискация на имуществото и затвор за всички властимащи, които са били замесени в корупционни сделки.

"Вече ясно заявих, че „Апартамент гейт” е само началото и вододел накъде ще вървим. Не можем да градим модерна България, ако оставим нещата постарому – да се вихри безнаказаност и беззакония. Трябват съд, конфискация, връщане на пари. Виждате, че премиерът всяка седмица събира пряко подчинените му служби и компетентни органи. И както се ровят в кофите за боклук за контрабандни цигари, е време да се заровят и в задграничните офшорни сметки, в имотите и фирмите на политици чрез подставени лица”, коментира Радев.

Той коментира и изказването на турския посланик от събота.

"Всеки опит за намеса отвън в българската образователна система, в българското семейство, за нашата история, за нашия език, за това как да възпитаваме децата си трябва да бъде пресичан решително и безкомпромисно”, каза още държавният глава.