До края на годината ще бъдат готови 13 големи инфраструктурни обекта. Това обяви на семинар на ГЕРБ в Сандански премиерът Бойко Борисов, цитиран от Фокус.

По думите му тези проекти са били „ забатачени” по време на едногодишното управление на Пламен Орешарски, когато са били правени опити да се унищожи постигнатото през 2009 г. – 2013 г..

Лидерът на партията изреди и за кои обекти става дума - автомагистрала „Марица”, столичният бул.„ Европа” в квартал „Люлин”, Северната тангента, 2-рият лот на магистрала „Хемус” до Ловеч, спортната зала в Русе, както и залите в Пловдив и Варана, заводът за битови отпадъци в София, метрото до Аерогарата, разширението на бул. „Черни връх”, както театри и зали в страната.

До края на годината се очаква да бъде завършен и спортният комплекс в Благоевград.

Борисов обяви още, че се надява още през август да е готов проблемният участък на лот 4 от АМ „Струма”.

По отношение на новия заем, премиерът заяви, че опонентите му „нямат минимална финансова компетентност, за да разберат, че той е изключително нужен”.

Той се надява контрабандата да бъде сведена до нула по време на тяхното ново управление да се увеличат приходите в държавата с 50%. „Забранил съм всякакви волности и брутално трябва да се спазват законите ”, заяви премиерът.