Премиерът Бойко Борисов прибави още едно умение към широкия спектър от познания, които притежава и прилага на практика. Свикнали да го виждат на футболния терен, на тенис корта или на импровизираната театрална сцена в МИЕТ, следващата седмица българите ще се запознаят с друго негово качество – цветарството.

На редовното заседание на Министерски съвет, което тази седмица беше изнесено в Плевен, Борисов обеща да използва работната си разходка до АМ „Марица” – за проверка на строежа на два лота, за да премести 2605 блатни кокичета. В регионалното министерство знаели точната бройка, защото еколозите ги накарали да ги преброят корен по корен.

От стенограмата, публикувана на сайта на МС, става ясно, че градинарската процедура се налага по причини в защита на природата.

„Ще ги взимаме от магистралата и ще ги посадим на 60 метра от нея. Знаем ги по бройка – 2605 блатни кокичета, под мъдрото наблюдение на еколозите ние лично с Лиляна Павлова ще садим”, гарантира премиерът.

Покана да се присъединят към екологичната инициатива получават и министрите Нона Караджова и Ивайло Московски, който отбелязва, че цветята пречат освен на пътя, и на жп линията.

Да присъстват са призовани и еколозите, с които премиерът води постоянен диалог за фауната около магистралите, а вече и за флората – в тона на добрите приятелски отношения:

„Поканете ги, искам да сме в прекрасни отношения с еколозите и да се знае, че в България се строи най-екологично в цяла Европа, и от Америка, и от света също така, да се знае”.