Премиерът Пламен Орешарски отрече проектът "Южен поток" да е причината за оттеглянето на Христо Бисеров от политиката. Подобни версия лансира председателят на Народна партия "Свобода и достойнство" Корман Исмаилов преди дни в студиото на "Тази сутрин", предаде националното радио.

Попитан дали Бисеров е оказвал натиск в енергийния сектор, премиерът отговори, че случаят е в прокуратурата и затова той не би коментирал каквото и да е. „Но понеже ме провокирате с първите два въпроса, ще ви отговоря "не", допълни той.

В Кърджали премиерът беше посрещнат от близо 1000 поддръжници на кабинета от цялата област. Имаше и скандирания "Оставка". На срещата с кметовете са били засегнати въпроси за пътната инфраструктура, аграрния сектор, съдбата на болниците.

В началото на идната година се очаква да започне изграждането на интерконекторната газова връзка с Гърция, съобщи Пламен Орешарски. Проектът е важен за района на Кърджали, защото тръбата ще минава през територията му.

"Правим усилия за ускоряване изграждането й във връзка и с газопровода ТАП, който ще мине през Гърция, и който дава възможност за обезпечаване на реална, а не само теоретична диверсификация на газовите доставки. Що се касае до това - защо се бави - последните четири години нищо не беше направено, след като имахме дори европейско финансиране от края на 2008 година - началото на 2009. До момента не е направено почти нищо, за да не кажа "нищо", посочи премиерът.