ГЕРБ ще подкрепи решенията от референдума в пленарна зала и ще работи за това да станат закон – макар лидерът й Бойко Борисов да не подкрепя падането на субсидията и мажоритарната система. Това стана ясно от думите на председателя на ГЕРБ в студиото на „Лице в лице”.

„ГЕРБ ще работи за това субсидията да бъде лев на глас. Аз съм убеден, че това ще доведе олигархията в управлението, но щом 3,5 млн. искат това – глас народен, глас Божи”, заяви министър-председателят, който запита „аз по-умен ли съм от тези 3,5 млн.?”. По думите му и „Цецко Чоков може да стане депутат, който има пари по регионите, ще си поръчва”.

След като сам окачествени като „грешка” номинацията на Цецка Цачева за кандидат-президент, той определи по подобен начин и решението допитването да се проведе в деня на президентския вот. „Дори най-големите ни приятели се обидиха, че за два дни им затворихме центъра, за да си направи концерт на Орлов мост”, допълни той.

„Слави Трифонов да си направи партия, да слезе от сцената и да поеме управленска отговорност”, призова Борисов, определи дейността на шоумена като „много повече от партия” и допълни: „Дали са му хубави песните – и аз ги слушам. Винаги съм казвал, той е прекрасен артист, от 20 г. е в бизнеса. След като се занимава с политика, трябва да си поеме отговорността”.

Той призова ЦИК да не се „захваща за буквата и да брои бюлетини” по отношение на задължителния характер на резултатите.

Борисов сподели, че властта не му носи удоволствие: „Аз ако мислите, че имам сън нощно време, когато ми предстои да седна до Ердоган, да изтърпя всичко, което може да ми причини на държавата или ми предстои разговор с Путин и трябва да отстоя всичко, което са надробили маса правителства, или да говоря със секретаря Кери по енергийни въпроси, които други са надробили”.

Премиерът направи паралел и между мерцедесите на НСО, които вече били с основно ремонтирани двигатели и колите на Слави Трифонов, които били „в пъти по-хубави”.