Премиерът Бойко Борисов свика заседание на министрите заради лошото състоянието на пътищата и битовата престъпност. Той разпореди ако се наложи, до отворилите се дупки… да дежурят полицаи.

Борисов има обяснение за катастрофалното състояние на трасетата: резките смени в температурите довели до появата на огромното количество дупки. „Полицията, ако трябва, една част от нея поема контрола на пътищата и стоят до дупките докато не се запълнят”, разпорежда той, както става ясно от разпространената стенограма от заседанието.

Мобилизацията ще обхване и чиновниците: "Двеста хиляди души администрация имаме! Ако трябва – всички ги изкарвате навън и докато не се поправи – стоят, алармират. И тогава ще видите как много по-бързо ще стане ремонтът".

Според премиера, шофьорите чупят колите си и пукат гуми, което е рисково за живота им и в този случай едва ли е подходящо да се говори за европейското председателство. От регионалното министерство твърдят, че ремонтите вече са започнали.

Приоритет номер едно на вътрешния министър (даже с по-голяма важност и от дупките) трябва да стане видеонаблюдението и полицейската охрана в малките населени места.

"Да се направи видеонаблюдение, където няма, или полицаи, като видеонаблюдението да се изведе в полицейската служба. Заемаш се с тази задача и я приключваш до един месец", заявява Бойко Борисов на вътрешния министър Валентин Радев.