Депутатът от ГЕРБ Емил Христов беше избран за заместник-председателя на Народното събрание днес. Внесената от Цветан Цветанов кандидатура получи 123 глава „за”, 7 – „против” и 48 – „въздържал се”.

Христов, който ще заеме мястото на Цвета Караянчева, беше председател на Временната Комисия за процедурата по придобиване на нов боен самолет, станала известна като комисията „Грипен”. В хода на работата й представители на мнозинството публично изказаха съмнения в прозрачността на решението на служебния кабинет за избор на нов изтребител.

Не липсваха и намеци за ролята на президента Румен Радев, което пък доведе до контраобвинения от страна на „Дондуков” 2 и БСП за политическа разправа.

И днес „Воля” на Веселин Марешки продължи да иска оставката на депутата от левицата проф. Иво Христов заради негов коментар по адрес на 80% от българския народ. "Този, който нарича 80% от българския народ „дебили“ седи и се прави на възпитан", заяви бизнесменът, като той и депутатите му напуснаха пленарната зала.