Десислава Танева може би ще бъде новият министър на земеделието храните и горите. В деловодството на Народното събрание е внесен проект за персонални промени в правителството.

Танева е предложена за нов министър на земеделието, храните и горите на мястото на подалия оставка Румен Порожанов. Тя е председател на Комисията по земеделие в Народното събрание и бивш министър на земеделието в кабинета "Борисов 2".

Припомняме, че в мотивите за решението си Порожанов посочи, че не желае атаката срещу него да влияе на работата на правителството.

"Смятам, че положих всички усилия работата в едно от най-големите като обхват министерства да върви успешно. В сектора има много проблеми и със сигурност не всички са решени, но за всеки е направен опит за намиране на балансирано и справедливо решение", заяви Румен Порожанов.

Това е осмата оставка след избухването на скандала "Апартаментгейт" и втора на министър след оттеглянето на правосъдния Цецка Цачева. Заради скандала оставки подадоха и трима заместник-министри, както и заместник-директор от Държавния фонд "Земеделие".