Във времето за парламентарен контрол и в присъствието на премиера и министрите, депутатите се разгорещиха по няколко различни теми днес.

Старт на скандала даде лидерът на „Атака” Волен Сидеров, който атакува президента. „Днешният президент на републиката продаваше българи като роби и с това е натрупал милионите с които си купува скъпи имоти в Гърция”, заяви националистът.

ГЕРБ се обидиха на водещия заседанието. „Не съм очаквала от вас да отстраните от заседание за повече от едно заседание за обида на държавния глава. Но можехте поне да обърнете внимание”, коментира Цецка Цачева.

След като обсъдиха президента, депутатите се атакуваха и по други теми. „Срещата на Бойко Борисов с Петното (бел.ред. – Бисер Миланов) като продължение на скандала „Банкя”, Кокинов, тефтерчето на Златанов и Мишо Бирата е истинското задкулисие”, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан.

„За г-н Петното най добре може да говори премиерът, защото дълго време Бисер Петното ходеше при него на срещи”, контрира Цвета Караянчева от ГЕРБ.

„Президентът ви е за пореден път слуга на партийния интерес. А за Бисеров и ролята на Петното, ще имате моралното право да говорите, когато и Цветан Цветанов стане гражданинът Цветанов. Дотогава ще си мълчите”, отсече Мая Манолова от левицата. „Не ми се извявявайте като ментор, г-жо Манолова. Каквато сте вие, такава съм и аз и всички тук”, скастри я Караянчева.

При излизането на Десислава Атанасова от ГЕРБ залата за втори пореден път за последните месеци я посрещна със съскане. „Сигурна съм, че ПЕС ще се заинтересува от договорите на Моника Станишева”, заяви тя на свой ред. Изненадващо, от ДПС кавалерски защитиха Атанасова.

След повече от час на взаимни нападки, депутатите пренесоха скандалите и в кулоарите. Там ГЕРБ показваха снимки на Корнелия Нинова от БСП, която се ръкува с Бисер Миланов.